Huren en verhuren

Huren en verhuren

Het lijkt zo simpel; een bedrijfspand of woning huren of verhuren. Een contract van internet downloaden en we zijn klaar, zo wordt dat vaak ten onrechte gedacht met onvermoede en negatieve resultaten tot gevolg. Het gevolg van confectiewerk maar u wilt maatwerk.

Het huurrecht is op grond van de wet geen vrijheid blijheid maar vaak strikt gereguleerd, afhankelijk van het doel waarvoor huur en verhuur plaatsvindt.

De wettelijke voorgeschreven regelingen verschillen voor woonruimte, winkelruimte en overige bedrijfsruimte. Van die regelingen mag de verhuurder veelal niet afwijken. Het gaat dan onder meer om huurprijzen, looptijden van het contract, huurbescherming, huuropzegging, onderhoudsverplichtingen en dergelijke.

Zijn uw contracten bestand tegen een toetsing aan de wet?

KROON  Advocatenkantoor kent het huurrecht van binnen en van buiten.

Geschillen tussen huurders en verhuurders zijn aan de orde van de dag. Veel voorkomende problemen zijn achterstallige huurbedragen, huuropzeggingen, renovatiegeschillen, sloop van het huurpand, schadeloosstellingen, aansprakelijkheden voor schade of gebreken, opleveringsproblemen, uitzettingen enz.

Ook voor deze problemen biedt de wet dwingend het wettelijk kader aan te vullen met een  – bij voorkeur –  gedegen contract.

KROON Advocatenkantoor staat u adviserend en procederend bij!

Contact opnemen?